Nieuws

Bekijk hier onze foto’s en films van verrichte werkzaamheden en interessante wetenswaardigheden over ons vakgebied.

Wil je op de hoogte blijven van actueel nieuws van Xplosure? Volg ons dan via LinkedIn.

Stage historisch onderzoek

Volg jij een opleiding (militaire) geschiedenis? Wil je jouw horizon verbreden en meedraaien bij een onderzoeks- en adviesbureau? Bekijk onze vacature stage historisch onderzoek!

Belang van goed onderzoek: twee vliegtuigbommen aangetroffen

Deze week werden de onderzoekers van Xplosure geattendeerd op de vondst van een tweetal vliegtuigbommen van het kaliber 260lbs in de uiterwaarden aan de Waal. Exact zoals het historisch onderzoek en onze risicoanalyse hadden aangegeven. Eer van ons werk, mooie foto’s van aangetroffen vliegtuigbommen en een opname van de vernietiging van de objecten tot besluit.

Luchtfotoanalyse: elke keer weer indrukwekkend

Iedere keer wanneer wij in het kader van explosievenonderzoek luchtfotoanalyse in de omgeving van Deventer uitvoeren, maakt deze foto van 6 februari 1945 weer indruk op ons. Te zien zijn de verwoestende resultaten van een geallieerd bombardement….

Kenniscentrum Conventionele Explosieven voor gemeenten

Er komt een landelijk kenniscentrum voor gemeenten die te maken hebben met explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. In een brief aan de Tweede Kamer laat minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) weten verheugd te zijn dat 75 jaar na de bevrijding van ons land deze belangrijke stap wordt gezet.

Xplosure gecertificeerd op kwaliteit en milieu

Deze week hebben wij de beoordelingen voor zowel het kwaliteitsmanagementsysteem ISO 9001: 2015 als het milieumanagementsysteem ISO14001: 2015 met succes afgerond.

Xplosure lid van branchevereniging VEO

Vanaf deze maand is adviesbureau Xplosure BV officieel lid geworden van de Vereniging voor Explosieven Opsporing (VEO). Hierdoor kunnen we u nog beter adviseren over de huidige en toekomstige veranderingen die op het gebied van explosievenposporing plaats zullen gaan vinden.

Proces van explosievenopsporing woningbouwlocatie

Afgelopen week is Nederland weer een stuk veiliger geworden. Op deze woningbouwlocatie zijn 14 granaten opgespoord, veiliggesteld en vernietigd.

Film De vergeten oorlogsgeschiedenis van Park Lingezegen

Omroep Gelderland heeft een film gemaakt over “De vergeten oorlogsgeschiedenis van Park Lingezegen” waar Xplosure bij betrokken is geweest.